Review: Everneath (Everneath, #1) – Brodi Ashton

Everneath-HR

  • Titel: Everneath (Everneath, #1)
  • Auteur: Brodi Ashton
  • Uitgeverij: Harper Teen
  • Aantal bladzijden: 370
  • Taal: Engels
  • Genre: Young Adult, Romance, Fantasy
  • Waardering: ♥♥♥

Last spring, Nikki Beckett vanished, sucked into an underworld known as the Everneath. Now she’s returned—to her old life, her family, her boyfriend—before she’s banished back to the underworld . . . this time forever. She has six months before the Everneath comes to claim her, six months for good-byes she can’t find the words for, six months to find redemption, if it exists.

Nikki longs to spend these precious months forgetting the Everneath and trying to reconnect with her boyfriend, Jack, the person most devastated by her disappearance—and the one person she loves more than anything. But there’s just one problem: Cole, the smoldering immortal who enticed her to the Everneath in the first place, has followed Nikki home. Cole wants to take over the throne in the underworld and is convinced Nikki is the key to making it happen. And he’ll do whatever it takes to bring her back, this time as his queen.

As Nikki’s time on the Surface draws to a close and her relationships begin slipping from her grasp, she is forced to make the hardest decision of her life: find a way to cheat fate and remain on the Surface with Jack or return to the Everneath and become Cole’s queen.

Nikki is erg verward en herinnert zich bijna niets wanneer ze terugkeert van de Everneath. Alleen één ding herinnert ze zich nog, Jack, haar vriendje. Hij was haar anker wanneer ze hem het hardst nodig had. Hij is de reden waarom ze terugkeert naar de aarde en het heeft overleefd.

Haar liefde voor hem is zo sterk, dat ze er alles aan doet om hem weer te zien en dit keer hoopt ze fatsoenlijk afscheid te kunnen nemen. Iets wat ze niet kon doen toen ze verdween uit het leven van Jack en haar familie. Maar haar tijd op aarde is kort voordat ze terug moet naar de Everneath. Iets waar ze geen keuze in heeft. Toch hoopt Nikki dat ze haar oude leven terug kan krijgen. Iets wat onmogelijk is.

Cole, één van de Everliving weet dat het niet normaal is als een mens de feed overleeft. Niet op de manier zoals Nikki het heeft overleeft. Een eeuw lang heeft hij gevoed van haar emoties om zelf te overleven. Iets wat hij om de 100 jaar moet doen. Nu hij weet dat Nikki speciaal is doet hij er alles aan om haar te overtuigen om met hem mee te gaan om over de Everneath te regeren. Wat voor ander keus heeft ze?

Nikki zal worden meegenomen door de tunnels als ze niet meegaat met Cole. Maar wat hij ook zegt of doet, ze weigert om met hem mee te gaan. Er is een constante strijd tussen Nikke en Cole, en geen van twee is bereidt op te geven.

Wanneer Jack erachter komt wat er met Nikki is gebeurt, doet hij er alles aan om haar te helpen. Samen proberen ze een manier te zoeken om onder de schuld, die Nikki aan de Everneath heeft, uit te komen. Maar wat als ze er niet onderuit kan komen en de shades toch komen, ondanks alles wat ze proberen?

Als een lezer weet je niet wat je moet verwachten en je weet al helemaal niet wat er gaat gebeuren. Het verhaal begint erg langzaam, maar des te verder je in het boek komt, des te spannender het wordt.

Onder het verhaal door lees je stukjes van het verleden. Je komt er dus achter wat er is gebeurt met Nikki en hoe Cole in haar leven is gekomen.

De liefde tussen Nikki en Jack zo sterk is, dat zelfs Cole er niet tussen kan komen. Dat maakt dit verhaal zo bijzonder, de liefde tussen die twee. Ze zullen alles voor elkaar opofferen.

Eén ding had beter gekund in het verhaal en dat is dat ze dieper in had kunnen gaan op één van de karakters, Jules. De beste vriendin van Nikki. Jules zegt bijna niks meer tegen Nikki wanneer ze terug keert van de Everneath,. Terwijl je merkt dat ze een belangrijke rol speelt in het leven Nikki, vooral voor de feed.

Dit boek was geweldig en ja het is een boek dat je zeker moet lezen. Speciaal als je een keer iets anders wilt. Het verhaal is origineel en ik heb nog nooit eerder een soort gelijk verhaal gelezen. Wanneer je deel één uit hebt, wil je zeker deel twee Everbound lezen. Het eind is schokkend, en geloof me je wilt weten wat er verder gebeurt.

Advertenties

Een gedachte over “Review: Everneath (Everneath, #1) – Brodi Ashton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s