Review: Opposition (Lux, #5) – Jennifer L. Armentrout

opposition

  • Titel: Oppostion (Lux, #5)
  • Auteur: Jennifer L. Armentrout
  • Uitgeverij: Entangled Teen
  • Aantal bladzijden: 534
  • Taal: Engels
  • Genre: Young Adult
  • Waardering: ♥♥♥♥

Katy weet dat de wereld veranderde de nacht dat de Luxen op de aarde arriveerden.

Ze kan het nog steeds niet geloven dat Daemon zijn eigen soort verwelkomde, terwijl de Luxen een duidelijke dreiging is voor de mensheid en hybrids op aarde. De lijn tussen goed en kwaad is vervaagd en liefde is een emotie dat haar kan verwoesten, hun allemaal kan verwoesten.

Daemon zal er alles aan doen om de mensen van wie hij houdt te beschermen, zelfs als dat betekent dat hij ze moet verraden.

Ze moeten een verbond sluiten met de vijand als dat betekent dat ze de invasie van de Luxen kunnen overleven. Maar het is al snel onmogelijk om vriend van vijand te onderscheiden, en de wereld stort letterlijk in om hun heen. Ze kunnen alles verliezen – zelfs wat ze het meest lief hebben – om te zorgen dat hun vrienden en mensheid het overleven.

Oorlog is naar de aarde gekomen. En wat er ook zal gebeuren, de toekomst zal nooit meer hetzelfde zijn voor degene die het overleven.

Katy vindt het verschrikkelijk als Daemon verdwijnt en niet weet wat er met hem is gebeurt. Totdat ze in een supermarkt aan worden gevallen en Daemon bij de aanvallers hoort, wist ze niet dat hij zich aan had gesloten bij de Luxen. Daemon blijkt zijn arrogante zelf weer te zijn alleen erger. Het lijkt alsof de liefde tussen hem en Katy niks voorstelde.

Het blijkt al snel dat de Luxen de twee broers en hun zus onder hun macht hebben. Uiteindelijk weten Daemon en Dawson weg te komen, maar ze moeten Dee achterlaten. Ondanks hun ontsnapping is de oorlog nog maar net begonnen.

Het boek begint verassend. Nadat je deel vier hebt gelezen Origin (Lux, #4), ben je natuurlijk benieuwd wat er is gebeurd met Daemon, Dawson en Dee en waarom de Luxen op de aarde zijn gekomen. Naarmate het verhaal verloopt kom je erachter hoe de Luxen op de aarde zijn gekomen, wat de reden hierachter is en wat er met Daedalus gebeurt.

In het begin had ik wat moeite om in het boek te komen, maar ik moest gewoon weten wat er met Katy en Daemon ging gebeuren. Hoe verder ik in het boek kwam hoe spannender het werd. Toch is het einde voorspelbaar wat jammer is. De andere delen waren leuker en gemakkelijker om doorheen te komen, maar ik raad Oppostion zeker niet af!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s