Review: Dreiging en Duisternis (De Grisha, #2) – Leigh Bardugo

dd

 • Titel: Dreiging en Duisternis
 • Auteur: Leigh Bardugo
 • Uitgeverij: Blossom Books (NL) Orion Publishing Co (EN)
 • Aantal bladzijden: 432
 • Taal: Nederlands
 • Genre: Young adult, fantasy, romantiek, actie
 • Waardering: ♥♥♥♥♥

Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.

Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling –en verder weg van Mal.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

 

Dreiging en Duisternis deed dingen met mijn hart… poeh!

Dit boek is echt een must-read voor de fantasy fanaten, zoals ikzelf. Ik vond echt dat Dreiging en Duisternis zeker niet afdeed voor Schim en Schaduw. Het eerste boek was fantastisch, en deed me terugdenken aan de tijd van Lord of the Rings en andere fantasy boeken die ik fantastisch vond. Maar Dreiging en Duisternis deed zeker niet af aan het eerste deel. Vaak zijn lezers bang dat het tweede deel niet zo goed is, maar als ik héél eerlijk ben tegen mezelf, vond ik het tweede deel zelfs beter!

Mal en Alina zijn na hun ontsnapping aan de Duisterling, gevlucht naar een ander rijk. Ik ga niet teveel spoileren, omdat je anders alles hier al leest! Maar Alina en Mal zijn nog lang niet uit de klauwen van de Duisterling ontsnapt! De Duisterling is nog steeds op zoek naar meer versterkers en geeft zijn strijd om Alina niet zo snel op. Maar Alina geeft zich natuurlijk niet gauw gewonnen, en er ontstaan confrontaties die me op het puntje van mijn stoel deden zitten!

Ik vond de relatie ontwikkeling tussen Mal en Alina echt hartverscheurend en prachtig tegelijk. Bardugo schrijft zo goed dat je je echt kan inleven in Alina, en haar gevoelens met haar mee voelt. Het deed echt dingen met mijn hart, om alles vanuit haar standpunt te lezen. Alina en Mal krijgen veel problemen te verduren, vooral wanneer ze weer allemaal oude bekenden tegenkomen. Alina’s status reist als Grisha, maar Mal blijft natuurlijk maar een mens, iemand zonder krachten. Krachten proberen een wig tussen de twee te drijven, en of het lukt… ? Dan moet je het maar gaan lezen!

In Dreiging en Duisternis komen we steeds dichter bij de ontknoping die in het derde boek gaat gebeuren. Maar natuurlijk zijn er ook wat leuke dingen tussen al die duisternis! Er wordt een nieuw karakter geintroduceerd; Sturmhond, oftewel Nikolai Lantsov. Als je nu al geen reden genoeg hebt om dit boek te gaan lezen, dan moet je het nu gewoon wel doen. Want Nikolai is gewoon geweldig. Echt waar. Door hem wordt dit boek echt zó veel beter!

*zwijmel*

Anyways, wat kan ik nog meer zeggen? Dreiging en Duisternis had eigenlijk totaal geen minpuntjes voor mij. Het zat vol met actie, romantiek en drama, het perfecte boek dus! Ik kan er niets anders aan toevoegen, dan dat je het echt moet gaan lezen!

Daarom krijgt dit boek ook van mij vijf hartjes

♥♥♥♥♥

x

Elke

Advertenties

4 gedachtes over “Review: Dreiging en Duisternis (De Grisha, #2) – Leigh Bardugo

 1. Omg eerste boek was zo weggelezen!
  Tweede ben ik nu al op 160 en ben dinsdag begonnen
  Heb stukken gehad in de boeken van dat wil.ik ook! Of van echt sneu echt geweldig
  Wrm is deel 3 r pas in 2015!!
  Al moet ik toegeven dat ik het eerste stuk van schim en schaduw niet snapte

  Like

  • Ik weet het! Het zijn echt hele leuke boeken. Ik heb deel drie ook al uitgelezen omdat ik gewoon echt niet kon wachten. Het is af en toe inderdaad wat moeilijk te begrijpen, maar anders moet je er maar gewoon twee keer overheen lezen haha!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s